Anke_d66about4

Over Anke

“Goed onderwijs, meer banen en een groter woonaanbod. D66 Gelderland wil dat deze provincie voor iedereen aantrekkelijk is, ook voor starters die hier willen leren, werken en wonen.”

 


In het prachtige Gelderland waar ik geboren en getogen ben, ervaar ik dagelijks hoe aangenaam het is om in deze provincie te wonen. Het is een gebied met mooie landschappen, gezellige steden en een rijkdom aan historie en cultuur. Tegelijkertijd is Gelderland ook een provincie waar het lastig kan zijn om werk en woning te vinden. Als starter en twintiger weet ik als geen ander waar bij Gelderse jongeren behoefte aan is. Deze behoefte hoor ik ook tijdens gesprekken in de provincie en van leerlingen die ik lesgeef in het voortgezet onderwijs.

D66 neemt dit geluid serieus en ziet kansen: studeren, werken en wonen kan in Gelderland veel beter. Als dé onderwijspartij willen we meer samenwerking tussen opleidingen en het Gelders bedrijfsleven. Starters krijgen hierdoor na hun studie meer kans om in de eigen leefregio werk te vinden. Net zo belangrijk zijn betaalbare koopwoningen, zodat jonge mensen zich kunnen vestigen.

Laten we jong talent binnen de provincie behouden, want Gelderland is van iedereen!

Anke Kuiper D66Ik ben Anke, 25 jaar en geboren en getogen in Harderwijk. Na mijn opleiding Algemene Sociale Wetenschappen aan Universiteit Utrecht en een baan als woonbegeleider in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, heb ik begin dit jaar mijn eerstegraads lesbevoegdheid voor maatschappijleer en maatschappijwetenschappen behaald. Momenteel ben ik docent maatschappijwetenschappen op een middelbare school in Harderwijk. Daarnaast ben ik Wmo-raadslid in Harderwijk.